Coppermine 2015

Seikkailu Coppermine joella
Torstai 9.7.2015 - sunnuntai 9.8.2015



Viisisataa kilometriä erämaajokea, harmaakarhuja, susia, karibuja, hanhia ja villiä erämaata. Kipeitä lihaksia, kastuneita varusteita, melontaa ja kalastamista. Kalaruokaa 20:llä eri tavalla valmistettuna. Upeita maisemia ja ikimuistoisia kokemuksia.

Reissussa: Pietari Seppänen, Tuomas Suominen, Markku Seppänen ja Juhani Suominen

Language

Ruokaohjeita


Smoked Arctic Char á la Fairy River

Alkupalat: Graavisuolattua merirautua leivän päällä
Pääruoka: Kylmäsavustettua merirautua, kuullotettua valkosipuliriisiä
Jälkiruoka: espressokahvia ja tummaa suklaata
Ruokajuoma: Kuivahko (sec) tai kuiva (extra sec) kuohuviini ja Fairy River vettä (brut nature)
Raaka-aineet:
2 merirautua
2-3 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
Suolaa
Valkopippuria
Tilliä
Riisiä
Voita
Oliiviöljyä
Valmistus:
1.päivä: toinen merirautu fileoidaan, paloitellaan sopiviksi paloiksi ja suolataan kevyesti kylmäsavustusta varten. Kylmäsavu-uuni on rakennetaan tarkoitukseen sopivaan rinteeseen.
2.Toinen päivä: Toinen merirautu fileoidaan ja suolataan rasiaan. Graavisuolaus merisuolalla ja maustetaan hieman valkopippurilla (3-4 tuntia). Edellisenä päivänä suolatut meriraudun palaset asetellaan savustusuuniin. Tarkkaile uunia, ettei lämpötila nouse liian korkeaksi.  Rautua savustetaan 6-8 tuntia.
Juuri ennen kylmäsavustuksen valmistumista valmistetaan riisi. Kuullotetaan riisi kevyesti oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Lisätään Fairy River:n vettä, suolaa ja annetaan riisien hautua hiljalleen 20 minuuttia.








Arctic Char tartar (tulossa.....)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti